Der var positive toner i åbningstalen fra den nye EU-kommissionsformand, Ursula von der Leyen, skriver Jens Zimmer Christensen i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Udover at være formand for HORESTA er han præsident for den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC.

”Von der Leyen sendte en række signaler i sin tale, der lover godt for kontinentets små og mellemstore virksomheder. Hun nævnte deres evne til innovation, iværksætteri, fleksibilitet og agilitet. Deres evne til at skabe job og uddannelse til vores unge. Unge, hvis gennemsnitlige arbejdsløshed på 14,2 pct. på tværs af EU bekymrer hende. I turisterhvervet kvitterer vi for anerkendelsen. Vi er et erhverv, der primært består af små privatejede virksomheder. På tværs af EU beskæftiger vi 12 millioner mennesker, står for 5 pct. af den samlede økonomi og kan se frem til en forventet årlig vækst på 3,3 pct. årligt. Det betyder flere arbejdspladser og mere vækst, fundamentet for fremtidens velfærd”, skriver Jens Zimmer Christensen.

Han udtrykker dog samtidig bekymring over von der Leyens fokus på en fælleseuropæisk minimumsløn og arbejdsforsikring.

”Selv om hun understreger, at sådanne rammer skal udvikles med respekt for de forskellige arbejdsmarkeder, vil vi advare kraftigt imod en sådan udvikling”, skriver Jens Zimmer Christensen.



Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne