Der var positive toner i åbningstalen fra den nye EU-kommissionsformand, Ursula von der Leyen, skriver Jens Zimmer Christensen i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Udover at være formand for HORESTA er han præsident for den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC.

”Von der Leyen sendte en række signaler i sin tale, der lover godt for kontinentets små og mellemstore virksomheder. Hun nævnte deres evne til innovation, iværksætteri, fleksibilitet og agilitet. Deres evne til at skabe job og uddannelse til vores unge. Unge, hvis gennemsnitlige arbejdsløshed på 14,2 pct. på tværs af EU bekymrer hende. I turisterhvervet kvitterer vi for anerkendelsen. Vi er et erhverv, der primært består af små privatejede virksomheder. På tværs af EU beskæftiger vi 12 millioner mennesker, står for 5 pct. af den samlede økonomi og kan se frem til en forventet årlig vækst på 3,3 pct. årligt. Det betyder flere arbejdspladser og mere vækst, fundamentet for fremtidens velfærd”, skriver Jens Zimmer Christensen.

Han udtrykker dog samtidig bekymring over von der Leyens fokus på en fælleseuropæisk minimumsløn og arbejdsforsikring.

”Selv om hun understreger, at sådanne rammer skal udvikles med respekt for de forskellige arbejdsmarkeder, vil vi advare kraftigt imod en sådan udvikling”, skriver Jens Zimmer Christensen.Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne