Der var positive toner i åbningstalen fra den nye EU-kommissionsformand, Ursula von der Leyen, skriver Jens Zimmer Christensen i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Udover at være formand for HORESTA er han præsident for den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC.

”Von der Leyen sendte en række signaler i sin tale, der lover godt for kontinentets små og mellemstore virksomheder. Hun nævnte deres evne til innovation, iværksætteri, fleksibilitet og agilitet. Deres evne til at skabe job og uddannelse til vores unge. Unge, hvis gennemsnitlige arbejdsløshed på 14,2 pct. på tværs af EU bekymrer hende. I turisterhvervet kvitterer vi for anerkendelsen. Vi er et erhverv, der primært består af små privatejede virksomheder. På tværs af EU beskæftiger vi 12 millioner mennesker, står for 5 pct. af den samlede økonomi og kan se frem til en forventet årlig vækst på 3,3 pct. årligt. Det betyder flere arbejdspladser og mere vækst, fundamentet for fremtidens velfærd”, skriver Jens Zimmer Christensen.

Han udtrykker dog samtidig bekymring over von der Leyens fokus på en fælleseuropæisk minimumsløn og arbejdsforsikring.

”Selv om hun understreger, at sådanne rammer skal udvikles med respekt for de forskellige arbejdsmarkeder, vil vi advare kraftigt imod en sådan udvikling”, skriver Jens Zimmer Christensen.Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne