Der var positive toner i åbningstalen fra den nye EU-kommissionsformand, Ursula von der Leyen, skriver Jens Zimmer Christensen i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Udover at være formand for HORESTA er han præsident for den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC.

”Von der Leyen sendte en række signaler i sin tale, der lover godt for kontinentets små og mellemstore virksomheder. Hun nævnte deres evne til innovation, iværksætteri, fleksibilitet og agilitet. Deres evne til at skabe job og uddannelse til vores unge. Unge, hvis gennemsnitlige arbejdsløshed på 14,2 pct. på tværs af EU bekymrer hende. I turisterhvervet kvitterer vi for anerkendelsen. Vi er et erhverv, der primært består af små privatejede virksomheder. På tværs af EU beskæftiger vi 12 millioner mennesker, står for 5 pct. af den samlede økonomi og kan se frem til en forventet årlig vækst på 3,3 pct. årligt. Det betyder flere arbejdspladser og mere vækst, fundamentet for fremtidens velfærd”, skriver Jens Zimmer Christensen.

Han udtrykker dog samtidig bekymring over von der Leyens fokus på en fælleseuropæisk minimumsløn og arbejdsforsikring.

”Selv om hun understreger, at sådanne rammer skal udvikles med respekt for de forskellige arbejdsmarkeder, vil vi advare kraftigt imod en sådan udvikling”, skriver Jens Zimmer Christensen.WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Airbnb lancerer dyrevenlig oplevelseskategori

Dyreoplevelser er mere end bare en selfie med en hund eller en kattevideo på nettet. Derfor vil Airbnb bringe dyr og mennesker tættere sammen med en ny kategori i deres oplevelsesunivers, skriver Skift.com.

Rejsende vil ikke være del af overturisme

Hvad kommer til at definere turismeerhvervet næste år? Booking.com har givet deres bud, og her nævner platformen ’rise of the second cities’ – altså øget fokus på de byer, som ligger i laget lige under hovedstader m.m.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne