En meget varm sommer i 2018 gav god fremgang i forlystelsesparkerne, og der var stort set lige så mange besøg hos museer, kulturhistoriske attraktioner, zoo’er og dyreparker som året før.
Godt 26,5 mio. danske og udenlandske gæster gik gennem tælleapparaterne hos de 50 mest besøgte danske attraktioner i 2018. Det viser VisitDenmarks nye liste over besøgstallene 2018, der var endnu et rekordår for attraktionerne.

Tivoli er endnu en gang en urørlig topscorer på listen og lægger endog yderligere afstand til de øvrige attraktioner med en vækst på 11 pct.  Med 4.854.000 besøgende havde Tivoli flere end dobbelt så mange besøgende som listens (igen i år) nr. 2, Dyrehavsbakken.

De 50 mest populære attraktioner havde 849.000 flere besøgende sammenlignet med året før, svarende til en stigning på 3,3 pct., og de 26,5 mio. gæster er ny rekord.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne