De nye regler for Airbnb-udlejning giver mulighed for at udleje private boliger 70 dage om året. Men når de midtjyske byråd og kommunalbestyrelser vender tilbage efter ferien, har de frit spil til at hæve antallet af udlejningsdage og dermed give deres egne borgere friere rammer end nabokommunerne, skriver Herning Folkeblad.

Det fremgår nemlig af den nye lov, at kommunerne har lov til at tillade op til 100 udlejningsdage om året, men det advarer hotellernes brancheforening dem mod at gøre. HORESTA Region Midtjylland frygter, at bedre vilkår for Airbnb-udlejere vil ramme det etablerede erhverv.

”Hotelbranchen har oplevet et boom i antallet af overnatninger i de større byer. Men i landdistrikterne og de mindre byer ser billedet anderledes ud. På de midtjyske kroer og hoteller står i gennemsnit hvert andet værelse tomt i løbet af et år. Derfor kan vi frygte for konsekvenserne for disse virksomheder, hvis kommunerne udnytter den nye lov maksimalt,” fortæller Jakob Beck Wätjen formand for HORESTA Region Midtjylland.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne