De nye regler for Airbnb-udlejning giver mulighed for at udleje private boliger 70 dage om året. Men når de midtjyske byråd og kommunalbestyrelser vender tilbage efter ferien, har de frit spil til at hæve antallet af udlejningsdage og dermed give deres egne borgere friere rammer end nabokommunerne, skriver Herning Folkeblad.

Det fremgår nemlig af den nye lov, at kommunerne har lov til at tillade op til 100 udlejningsdage om året, men det advarer hotellernes brancheforening dem mod at gøre. HORESTA Region Midtjylland frygter, at bedre vilkår for Airbnb-udlejere vil ramme det etablerede erhverv.

”Hotelbranchen har oplevet et boom i antallet af overnatninger i de større byer. Men i landdistrikterne og de mindre byer ser billedet anderledes ud. På de midtjyske kroer og hoteller står i gennemsnit hvert andet værelse tomt i løbet af et år. Derfor kan vi frygte for konsekvenserne for disse virksomheder, hvis kommunerne udnytter den nye lov maksimalt,” fortæller Jakob Beck Wätjen formand for HORESTA Region Midtjylland.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Kinesiske kokke var tema i P1 Debat

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, var med i panelet, da DR P1 Debat tirsdag tog problemet med udnyttelse af kinesiske kokke på det danske arbejdsmarked op.

Fastfoodbranchen raser over afgiftstredobling

Det kan komme til at koste på den grønne omstilling, at regeringen fra 1. januar skyder afgiften på engangsservice i vejret, lyder det nu fra fastfoodbranchen. Især, når afgiften ikke differentierer mellem forskellige produkter af engangsservice, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne