30-årige Mathias Sejer Sørensen overtager ansvaret for hotel og restaurant efter Simon Nordtorp, som har drevet Grønbechs Hotel i Allinge siden genåbningen for fem år siden.

Bornholm er langt fra fremmed for den nye chef. Mathias Sejer Sørensen kender øen fra sine to år som køkkenchef på Stammershalle Badehotel, hvor han allerede efter sit første år fik restauranten i Michelin Guiden. Han kommer til Grønbechs Hotel fra en stilling som kok på Hallegaard, hvor han stod bag det populære koncept 'Middag i Marken'

”Vi har fokus på kvalitet og lokale råvarer i tæt samarbejde med vores leverandører. Dagligt får vi leverancer fra blandt andet Ø-Grønt, biodynamiske Permagrønt og Rønne Fiskehus,” siger Mathias Sejer Sørensen og fortsætter:

”Vi satser på kvalitet frem for kvantitet. Hvad vi ikke kan få leveret lokalt, får vi leveret fra andre topproducenter i både Danmark og udlandet. Derfor vil man også kun kunne opleve topprodukter Fra udlandet som bl.a. franske La Bresse kyllinger, Gillardeau østers og spansk iberico gris.”

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne