At turismen skulle drive rovdrift på en skrøbelig by, er ikke et billede, vi kan genkende. Turisme- og oplevelseserhvervet beriger hovedstaden med både omsætning, arbejdspladser og kulturelle møder, der er med til at gøre København til en fantastisk by både at besøge og bo i.

Det skriver HORESTAs politiske direktør, Kirsten Munch, i et svar til forfatteren Jens Christian Grøndahl, som på Altinget.dk har advaret imod, at turismen i København bliver en karklud, der vrides for at få kortsigtede gevinster.

Kirsten Munch giver i sit svar på Altinget.dk forfatteren ret i, at beboerne i København ikke må få oplevelsen af, at turismen er til gene, og hun påpeger, at meget kan gøres for at undgå det. For eksempel at fordele turisterne bedre og at få mere styr på den private udlejning, så almindelige borgere ikke pludselig får et hotelværelse som nabo.

”København skal ikke lukke sig om sig selv. Det har ingen interesse i. Vi skal derimod blive bedre til at sikre fundamentet for, at et stærkt turismeerhverv i København og resten af Danmark kan fortsætte med at bidrage med kulturelle oplevelser, begivenheder, beskæftigelse og bæredygtig vækst i mange år fremover”, skriver Kirsten Munch.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne