Selvom økonomien er sund og voksende i de fleste af forlystelsesparkerne herhjemme, er den samlede mængde af investeringer forholdsvist stillestående, skriver dagbladet Børsen.

De 12 parker i Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark har tilsammen reinvesteret lidt over en kvart mia. kr. i nye attraktioner hvert år fra 2015-2019, bortset fra 2017, hvor tallet hoppede til 330 mio. kr., hvilket især var båret af Djurs Sommerlands rutsjebaneinvestering på 90 mio. kr. Men Djurs Sommerland, der er en af de mest investerende parker i Danmark, mener heller ikke at investeringernes størrelse altid er en katalysator for succes. Her fokuserer man ligeså meget på god service og at skabe den rigtige oplevelse for at tiltrække gæster.

Hos forlystelsesparkernes brancheforening, Horesta, ser man også et tydeligt billede af, hvilke parker de udenlandske turister kommer for.

“Der er slet ingen tvivl om, at Tivoli i København og Legoland er de helt store trækplastre, når det kommer til udenlandske turister, der besøger Danmark. Men vores forhåbning er så, at flere vil få øjnene op for de andre forlystelsesmuligheder, vi har i Danmark,” lyder det fra sekretariatschef i Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark under Horesta, Kristian Nørgaard Nielsen. Tivoli København og Legoland havde henholdsvis 4,9 mio. og 1,7 mio. gæster i 2018.

Helsingør truer med turismeexit

Et enigt kultur- og turismeudvalg i Helsingør, der repræsenterer et massivt flertal i byrådet, står bag en anbefaling om, at Helsingør Kommune bliver en del af turismesamarbejdet i Wonderful Copenhagen (WoCo), og borgmester Benedikte Kiær (K) skal anbefale de øvrige ejere af VisitNordsjælland i form af kommunerne Halsnæs, Fredensborg, Gribskov og Hillerød, at man i fællesskab lægger sig under WoCo's paraply, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne