Siden finanskrisen har det boomet med nye restaurationer. Alt fra lokale barer med grillkyllinger, hippe kaffebarer til kulinariske forsøg med insekter er de senere år skudt op på gader og stræder, men den tendens ser nu ud til at ændre sig, skriver Børsen.

Tal fra Danmarks Statistik tyder nemlig på, at der er sket en markant opbremsning i antallet af restauranter. Antallet nåede godt nok i 2018 et højdepunkt på 17.455 spisesteder, men dette var blot 53 flere end året før - en stærk kontrast til perioden 2015-2017, som samlet bød på knap 1000 nye restauranter.

Og ifølge Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta er det ikke nødvendigvis en dårlig ting.

“Vi er nået til et punkt, hvor konkurrencen er blevet så benhård, at man i branchen taler om, at der er ved at være en overkapacitet af restauranter,” lyder det fra branchedirektøren, der fortsætter: “Derfor tror jeg, det er sundt for markedet, at man lige ser en opbremsning i antallet af restauranter.”

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

TV2/News satte fokus på nye hotelværelser og rekordsommer

TV2/News satte i morges fokus på, at hotelbranchen har haft en rekordsommer med 5,8 millioner overnatninger i månederne juni-august. Men indslaget handlede også om, at branchen ser ind i en tid med skærpet konkurrence på grund af en voldsom vækst i kapaciteten. Særligt i København.

HORESTA: Vigtigt med fokus på vækst i privat sektor

Erhvervslivet kan levere betydelige bidrag til mange af de mål, som regeringen har sat. Men det er en vigtig forudsætning, at regeringen retter sit fokus mod at sikre bedre konkurrencevilkår for den private sektor, og det er der for lidt fokus på i det netop offentliggjorte forslag til finanslov, mener HORESTA.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne