Siden finanskrisen har det boomet med nye restaurationer. Alt fra lokale barer med grillkyllinger, hippe kaffebarer til kulinariske forsøg med insekter er de senere år skudt op på gader og stræder, men den tendens ser nu ud til at ændre sig, skriver Børsen.

Tal fra Danmarks Statistik tyder nemlig på, at der er sket en markant opbremsning i antallet af restauranter. Antallet nåede godt nok i 2018 et højdepunkt på 17.455 spisesteder, men dette var blot 53 flere end året før - en stærk kontrast til perioden 2015-2017, som samlet bød på knap 1000 nye restauranter.

Og ifølge Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta er det ikke nødvendigvis en dårlig ting.

“Vi er nået til et punkt, hvor konkurrencen er blevet så benhård, at man i branchen taler om, at der er ved at være en overkapacitet af restauranter,” lyder det fra branchedirektøren, der fortsætter: “Derfor tror jeg, det er sundt for markedet, at man lige ser en opbremsning i antallet af restauranter.”

Hoteldirektør: Nye værelser vil øge kampen om kunderne

Det går stærkt med at bygge nye hoteller i København. 7.700 nye værelser er på vej, og det svarer til en vækst på ca. 40 pct.
Peter Haaber, adm. direktør i Zleep Hotels siger til DR P4 København, at det vil øge kampen om kunderne.

Hotelkæder bygger løs i København

København står foran et regulært boom i byggeriet af hoteller, og Peter Haaber, der er administrerende direktør for hotelkæden Zleep Hotels, tror ikke nødvendigvis på, at de rejsende, der kommer til byen lige nu, alene kan besætte alle de nye hotelværelser, der er undervejs i løbet af de næste år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne