Siden finanskrisen har det boomet med nye restaurationer. Alt fra lokale barer med grillkyllinger, hippe kaffebarer til kulinariske forsøg med insekter er de senere år skudt op på gader og stræder, men den tendens ser nu ud til at ændre sig, skriver Børsen.

Tal fra Danmarks Statistik tyder nemlig på, at der er sket en markant opbremsning i antallet af restauranter. Antallet nåede godt nok i 2018 et højdepunkt på 17.455 spisesteder, men dette var blot 53 flere end året før - en stærk kontrast til perioden 2015-2017, som samlet bød på knap 1000 nye restauranter.

Og ifølge Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta er det ikke nødvendigvis en dårlig ting.

“Vi er nået til et punkt, hvor konkurrencen er blevet så benhård, at man i branchen taler om, at der er ved at være en overkapacitet af restauranter,” lyder det fra branchedirektøren, der fortsætter: “Derfor tror jeg, det er sundt for markedet, at man lige ser en opbremsning i antallet af restauranter.”

Bæredygtighedsvideo: Letz Sushi var først i Europa

På HORESTA Årsdag var seks af hotel- og restauranterhvervets grønne frontløbere udvalgt til at fortælle, hvad de er særligt stolte af at være lykkedes med, hvad angår bæredygtighed. Her kan du se videoen med Letz Sushi

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne