I turisme- og oplevelseserhvervet glæder vi os til at være en del af løsningen på flere af de fokusområder, som den nye regering har identificeret, skriver Lars Mouritzen formand for HORESTA i Region Nordjylland i et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende.

Det gælder blandt andet, når diskussionen falder på at få skabt job i alle dele af landet, at få flere på kanten af arbejdsmarkedet i arbejde og at få skabt et mere bæredygtigt og grønt erhvervsliv.

”Turisme- og oplevelsesvirksomheder skaber vækst og beskæftigelse - og giver milliarder i statskassen. Det er virksomheder, som er placeret i alle dele af landet og alle steder i vores region. Selvom turismeerhvervet er størst i de store kommuner, så har det den største betydning i de mindre kommuner langs den danske kyst. Nordjylland er faktisk den landsdel, hvor turismen udgør den største andel af regionens værditilvækst med hele 6,0 pct. og 7,4 pct. af alle beskæftigede i Nordjylland har arbejde i vores erhverv”, skriver HORESTAs regionsformand.

Der er et stort potentiale for at udvikle dansk turisme yderligere. Prognoserne lyder på solskin og international vækst. Og der er masser af mulighed for at udnytte både ledige hotelværelser og udvide sæsonen yderligere. Til gavn for vækst og beskæftigelse i alle dele af landet i de nordjyske virksomheder, lyder det afsluttende.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Airbnb lancerer dyrevenlig oplevelseskategori

Dyreoplevelser er mere end bare en selfie med en hund eller en kattevideo på nettet. Derfor vil Airbnb bringe dyr og mennesker tættere sammen med en ny kategori i deres oplevelsesunivers, skriver Skift.com.

Rejsende vil ikke være del af overturisme

Hvad kommer til at definere turismeerhvervet næste år? Booking.com har givet deres bud, og her nævner platformen ’rise of the second cities’ – altså øget fokus på de byer, som ligger i laget lige under hovedstader m.m.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne