Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Fra 2015 til 2017 restaurantbranchen med knapt 1000 restauranter, men tal fra Danmarks Statistik viser nu en brat opbremsning, fortalte P4 Radioavisen tirsdag.
Sidste år blev markedet kun udvidet med 53 nye restauranter, og det er faktisk en god nyhed, siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.
”Vi har simpelthen set et marked, hvor der er kommet for mange nye restauranter til i forhold til, hvad markedet har kunnet absorbere. Så selv om vi har set en stigende omsætning, og det gør vi såmænd fortsat, ja så har der simpelthen været for mange om omsætningen”.
Udviklingen har betydet, at antallet af konkurser i en periode blev fordoblet. Ifølge Katia Østergaard er det især mindre restauranter, som har været for dårligt forberedte, som har måttet dreje nøglen om.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025