I dele af København er der ved at være så mange turister, at de er tæt på at overtage byen, og det er en uheldig udvikling, mener formanden for Indre By Lokaludvalg i København, Bent Lohmann.

” Turisme er fint. Det handler om kulturel udveksling - og du går jo ikke i krig mod nogen, du har mødt. Men jeg vil gerne have, at turismen er på byens egne betingelser”, siger han til TV 2 Lorry.

Se indslaget her

Det er først og fremmest den del af Københavns Indre By, Bent Lohmann er bekymret for.

Han efterlyser en debat om, hvad slags by, hovedstaden skal være og siger, at hvis man for eksempel efterlyser mangfoldighed, så skal der være plads til håndværkere og mange små, butikker. Bent Lohmann mener også, at presset på byen med udlejningstjenesten Airbnb er blevet for stort.

”Det startede som noget, hvor man skulle bo hos hinanden. Nu er det en kæmpe pengemaskine. Jeg tror ikke, det var det, de selv forestillede sig,” siger han.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne