I dele af København er der ved at være så mange turister, at de er tæt på at overtage byen, og det er en uheldig udvikling, mener formanden for Indre By Lokaludvalg i København, Bent Lohmann.

” Turisme er fint. Det handler om kulturel udveksling - og du går jo ikke i krig mod nogen, du har mødt. Men jeg vil gerne have, at turismen er på byens egne betingelser”, siger han til TV 2 Lorry.

Se indslaget her

Det er først og fremmest den del af Københavns Indre By, Bent Lohmann er bekymret for.

Han efterlyser en debat om, hvad slags by, hovedstaden skal være og siger, at hvis man for eksempel efterlyser mangfoldighed, så skal der være plads til håndværkere og mange små, butikker. Bent Lohmann mener også, at presset på byen med udlejningstjenesten Airbnb er blevet for stort.

”Det startede som noget, hvor man skulle bo hos hinanden. Nu er det en kæmpe pengemaskine. Jeg tror ikke, det var det, de selv forestillede sig,” siger han.

Kendiskok udvider med kebabshop

Umut Sakarya går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop. Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro, skriver MigOgKbh.dk.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne