Turister tegnede sig i 2018 for 4,5 mio. overnatninger i Østjylland. Djursland er med 1,75 mio. overnatninger det mest populære område at bo i under opholdet i Østjylland, skriver JP.dk.

Ifølge direktør Pia Lange Christensen, Visitaarhus, er der flere gode grunde til, at så mange overnatter på Djursland.

”Med Nationalpark Mols Bjerge, flotte strande, nogle store attraktioner og Aarhus, er der masser af muligheder, både når solen skinner, og når det regner. Det er ret unikt at have inden for kort køreafstand,” fortæller hun.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne