I år strømmer rekordmange turister mod de danske feriehuse, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ved udgangen af maj i år var der booket 364.000 ugers udlejning i danske feriehuse i resten af indeværende år. Det svarer til en stigning på 11 pct. sammenlignet med 2018, skriver Berlingske.

Antallet af huse, som udlejningsbureauerne havde til rådighed, faldt til gengæld med 1,2 pct. fra 40.300 til 39.800 ud af de omkring 200.000 sommerhuse, som der er i Danmark.

Trenden er, at Europas familier ikke længere partout søger mod middelhavsdestinationerne med bagende sol og lunt havvand - såkaldte varmtvandsdestinationer, som de ynder at kalde det i branchen. I stedet søger mange nu længere mod nord til koldtvandsdestinationer.

Har du fået læst?

Forsker: ”Hvordan undgår vi, at turismen bliver ‘ond’?”

De nye tendenser med en voksende middelklasse, der kan og vil rejse for at ‘spilde tiden’, stiller helt nye krav til styring og håndtering af dansk turisme. Tiden må nu være mere end moden til, at kommunerne gør alvor af at få lavet ‘sammenhængende turistpolitiske redegørelser’, der tager den langsigtede globale turisme udvikling alvorligt i et bæredygtigt perspektiv, skriver Peter Kvistgaard, turisme- og oplevelsesforsker, Ph.D. på Turisme.nu.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne