Snesevis af lokale turistaktiviteter og -organisationer skal forenes i de nye tværkommunale destinationsselskaber, som enten allerede er etableret eller er under konsolidering. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse giver med en samlet støtte på 40 mio. kr. starthjælp til konsolidering og udvikling af selskaberne, der med udgangen af 2020 skal være reduceret fra ca. 80 til 15-25 destinationsselskaber.

De nye destinationsselskaber bliver et helt centralt redskab i arbejdet med at realisere målene i den nationale turismestrategi frem mod 2025. Her er målene flere turistovernatninger, højere omsætning i turismebranchen samt turister, der er mindst lige så tilfredse med ferieoplevelsen i Danmark som gennemsnittet for Nordeuropa.

”Turisterne skal have en helstøbt oplevelse af et feriemål, der kan konkurrere internationalt, og vi ser, at andre konkurrerende lande har haft stort fokus på en samlet destinationsudvikling. Dén konkurrence skal vi matche, og samtidig har vi med støtten mulighed for at skubbe på væksten i områder i Danmark, hvor erhvervsudviklingen i en periode har været udfordret,” siger formanden for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Jakob Riis.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne