”Airbnb bidrager ikke til samfundet på samme måde som hotelbranchen.” Det sagde Benny Schou, formand for hotelorganisationen HORESTA i går og i dag tager Airbnb så til genmæle:

Airbnb’s danske PR-bureau skriver til TV2/Bornholm: ”I 2018 gav overnatninger med Airbnb det danske samfund 4,2 milliarder kroner, mens gæsterne, som har rejst og brugt Airbnb, har brugt over 1,3 milliarder kroner på mad og indkøb.”

Benny Schou sagde dagen før, at hotelbranchen betaler skat og moms, genererer arbejdspladser, har elever, arbejder for at integrere udlændinge og flygtninge. Af disse årsager, håber Benny Schou, at kommunalbestyrelsen vil genoverveje deres beslutning om at øge antallet af overnatninger i privat bolig til 100 udlejningsdage.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne