”Airbnb bidrager ikke til samfundet på samme måde som hotelbranchen.” Det sagde Benny Schou, formand for hotelorganisationen HORESTA i går og i dag tager Airbnb så til genmæle:

Airbnb’s danske PR-bureau skriver til TV2/Bornholm: ”I 2018 gav overnatninger med Airbnb det danske samfund 4,2 milliarder kroner, mens gæsterne, som har rejst og brugt Airbnb, har brugt over 1,3 milliarder kroner på mad og indkøb.”

Benny Schou sagde dagen før, at hotelbranchen betaler skat og moms, genererer arbejdspladser, har elever, arbejder for at integrere udlændinge og flygtninge. Af disse årsager, håber Benny Schou, at kommunalbestyrelsen vil genoverveje deres beslutning om at øge antallet af overnatninger i privat bolig til 100 udlejningsdage.

Fortsat stigning i Airbnb-udlejningen

AirBnb har gjort det almindeligt at udleje boliger til turister og med en lovændring pr. 1. maj sidste år, blev der sat nye og ganske lempelige regler for det, også skattemæssigt. Det skabte en del bekymring for, om udlejningen skulle gå helt grassat, med det til følge af at almindelige boliger i praksis blev konverteret til ferieboliger, skriver Min-Andelsbolig.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne