Som forbrugere er vi lige nu ivrige efter afslappende oplevelser, og de kan ikke blive unikke og ekstreme nok. Og udvalget af afstressende oplevelser bliver kun større, skriver Berlingske.

Vi tager på silent retreats, hvor al snak er bandlyst. I København er der netop åbnet en klinik med floatingterapi, Copenhagen Floating, hvor du flyder i saltholdigt vand, der skal give dig følelsen af vægtløshed, ved Mariager kan du bo i trætoppe, og folk valfarter til den mønske pendant til Caminoen med det oplagte navn Camønoen.

Ifølge en undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed fra 2018 er de 18- til 74-åriges gennemsnitlige fritidsforbrug er siden 2008 steget med knap tre timer om ugen.

Den tendens oplever man også hos HORESTA, branche- og arbejdsgiverforeningen for hotel-, restaurant og turisterhvervet. Direktør Katia K. Østergaard bemærker, at branchen for afslapning kun er i fremgang. Oplevelserne skal være mere unikke. For ifølge Katia K. Østergaard tager vi ikke længere til takke med en årlig ferierejse. Nu tager vi på flere kortere og spontane ture, og mange af de ture går til destinationer i Danmark. Siden 2014 er omsætningen på danske hoteller steget med knap 22 procent.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne