Som forbrugere er vi lige nu ivrige efter afslappende oplevelser, og de kan ikke blive unikke og ekstreme nok. Og udvalget af afstressende oplevelser bliver kun større, skriver Berlingske.

Vi tager på silent retreats, hvor al snak er bandlyst. I København er der netop åbnet en klinik med floatingterapi, Copenhagen Floating, hvor du flyder i saltholdigt vand, der skal give dig følelsen af vægtløshed, ved Mariager kan du bo i trætoppe, og folk valfarter til den mønske pendant til Caminoen med det oplagte navn Camønoen.

Ifølge en undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed fra 2018 er de 18- til 74-åriges gennemsnitlige fritidsforbrug er siden 2008 steget med knap tre timer om ugen.

Den tendens oplever man også hos HORESTA, branche- og arbejdsgiverforeningen for hotel-, restaurant og turisterhvervet. Direktør Katia K. Østergaard bemærker, at branchen for afslapning kun er i fremgang. Oplevelserne skal være mere unikke. For ifølge Katia K. Østergaard tager vi ikke længere til takke med en årlig ferierejse. Nu tager vi på flere kortere og spontane ture, og mange af de ture går til destinationer i Danmark. Siden 2014 er omsætningen på danske hoteller steget med knap 22 procent.

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne