Mens overturisme plager dele af kendte europæiske byer som Venedig, Dubrovnik, Barcelona, Paris og Amsterdam, så kan det være på tide at rette blikket mod en række spændende alternativer, der tiltrækker færre besøgende.

Og har turister lyst til at besøge noget andet end de store flueplastre, så har CNN’s rejsesektion, CNN Travel, på sin hjemmeside samlet 20 gode bud i Europa på alternativer.

Som nummer tre listen kommer Aarhus, der i denne forbindelse får omtale for at være Danmarks næststørste by og som længe har stået i skyggen at landets lokkende hovedstad, København.

”Men Aarhus er med sine smukke strande, byens knejsende domkirke og det superbe Aros Aarhus Art Museum med den regnbuefarvede gangbro det perfekte alternativ for en lang weekend i Danmark,” skriver CNN ifølge Standby.dk.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

SAS forventer et fald i rejselysten næste år

SAS forventer, at rejselysten bliver mindre næste år. Folk vil flyve lidt mindre, og det er medvirkende til, at man i SAS er forsigtig i sin prognose for 2020, selv om selskabet i sidste halvdel af 2019 har haft flere rejsende og har fået mere for billetterne, skriver Jyllands-Posten.

Debat: Danmark skal have en turisme vi kan leve af og med

En "grøn" destination med rent vand og ingen skrald. Sådan bliver Danmark opfattet i vores europæiske nabolande. Det viser en ny analyse, hvor VisitDenmark har spurgt 6741 personer i Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Storbritannien om deres holdning til bæredygtig turisme.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne