Udbyhøj Strand ved Randers har Danmarks reneste badevand.

Det fremgår af en rangliste, som Friluftsrådet har udarbejdet, skriver Standby.dk. Efter Udbyhøj følger Ristinge Strand på Langeland, Asnæs Næs Strand i Nordvestsjælland og Skærbæk Strandpark ved Fredericia.

Det er bemærkelsesværdigt, at hverken sjællandske eller bornholmske strande er repræsenteret på listen.

I alt har 197 strand modtaget det Blå Flag, hvilket er rigtig højt antal sammenlignet med vores nabolande, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Det høje antal Blå Flag-strande er tegn på, at kommunerne gør meget for natur og miljø samt for at imødekomme efterspørgsel på gode oplevelser med friluftsliv langs den danske kyst.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne