Detailhandelen blæser til kamp for bevarelsen af Dankortet som det primære betalingsmiddel for de danske forbrugere. Jyske Bank valgte mandag at splitte sit Visa/Dankort op i et rent Visa-kort og et rent Dankort, hvilket af eksperter blev betragtet som et angreb på Dankortet for at få forbrugerne til at skifte over til de internationale kort, skriver Berlingske.

Trækket kommer midt i forhandlingerne mellem detailhandelen, bankerne og Nets om den Dankortaftale, der skal falde på plads inden årets udgang, og hele detailhandelen står uforstående over for Jyske Banks udspil. Detailhandlen får opbakning fra HORESTA:

”Der er så mange interesser - også politisk - i at fortsætte med dankortet som betalingsmiddel, at der nok skal blive fundet en løsning,” siger Kaare Friis Petersen, erhvervsjuridisk chef i HORESTA, der bestemt regner med, at der bliver indgået en ’ny solid dankortaftale’.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

Endelig: Nye regler på vej for skattekort til medarbejdere fra lande uden for EU

Nogle arbejdsgivere oplever store vanskeligheder, når de skal sikre sig, at deres ansatte tredjelandsstatsborgere har ret til at arbejde i Danmark. Blandt andet er et skattekort fra en tredjelandsstatsborger ikke dokumentation for, at den pågældende rent faktisk har ret til at arbejde i Danmark. Det skal nu laves om med en lovændring.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne