Turismen vokser på Lolland og Falster. Men den vokser så hurtigt, at der nu er mangel på sengepladser til de besøgende, skriver TV Øst.

Antallet af overnatninger om året er nemlig steget med godt 400.000 på seks år, så der er hårdt brug for flere sengepladser, lyder det fra Business Lolland-Falster.

”Hvis man kigger på turismen generelt, så er den i vækst i Danmark og i vækst på Lolland-Falster”, siger Mikkel Wesselhoff, der er administrerende direktør i Business Lolland-Falster.

Ifølge direktøren har de en ambition om, at vi området skal vokse med 400.000 overnatninger de næste fire år.

Læs hele historien hos TVØst, hvor Knuthenborg fortæller om parkens syn på de mange nye besøgende.

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne