Ifølge HORESTA vil København opleve en kapacitetsudvidelse indenfor hotelbranchen over de næste par år på 50 pct., hvilket rundt regnet kan omsættes til 2.500 nye arbejdspladser, skriver Erhverv København.

Sagen er blot den, at der ifølge HORESTA ikke er arbejdskraft til at følge med udviklingen.

”Vi kan stille os op i rækken af arbejdsgivere, der har et kæmpe problem,” fortæller politisk direktør hos HORESTA, Kirsten Munch Andersen, som ikke mener, at der findes én løsning på problemet.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne