En ny undersøgelse fra VisitDenmark viser, at en gastroturist i gennemsnit bruger 1.450 kr. om dagen. Det er over 50 pct. mere end udenlandske turisters generelle dagsforbrug på ferien. De ekstra penge spenderes ikke kun på mad, men også på andre oplevelser, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA har også registreret turismens stigende betydning for restauranterne. På få år er der kommet flere tusinde nye spisesteder herhjemme, så udbuddet er større end nogensinde.

”Danskerne spiser mere ude, og væksten skyldes i høj grad, at turisterne bruger flere penge på madoplevelser,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Læs hele historien på Finans.dk.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne