En ny undersøgelse fra VisitDenmark viser, at en gastroturist i gennemsnit bruger 1.450 kr. om dagen. Det er over 50 pct. mere end udenlandske turisters generelle dagsforbrug på ferien. De ekstra penge spenderes ikke kun på mad, men også på andre oplevelser, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA har også registreret turismens stigende betydning for restauranterne. På få år er der kommet flere tusinde nye spisesteder herhjemme, så udbuddet er større end nogensinde.

”Danskerne spiser mere ude, og væksten skyldes i høj grad, at turisterne bruger flere penge på madoplevelser,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Læs hele historien på Finans.dk.

Har du fået læst?

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne