En ny undersøgelse fra VisitDenmark viser, at en gastroturist i gennemsnit bruger 1.450 kr. om dagen. Det er over 50 pct. mere end udenlandske turisters generelle dagsforbrug på ferien. De ekstra penge spenderes ikke kun på mad, men også på andre oplevelser, skriver Jyllands-Posten.

HORESTA har også registreret turismens stigende betydning for restauranterne. På få år er der kommet flere tusinde nye spisesteder herhjemme, så udbuddet er større end nogensinde.

”Danskerne spiser mere ude, og væksten skyldes i høj grad, at turisterne bruger flere penge på madoplevelser,” siger Tine Skriver, fødevarechef i HORESTA.

Læs hele historien på Finans.dk.

Har du fået læst?

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne