Airbnb-værter er i højere grad drevet af lysten til at få en oplevelse med andre end af den økonomiske gevinst ved at udleje et værelse. De oplever også en glæde ved at udnytte ressourcer, som ellers ikke bliver benyttet.  Sådan lyder en af konklusionerne i et endnu ikke afsluttet forskningsprojekt om Airbnb og deleøkonomi, som projektleder og forsker ved Erhvervsakademi Dania Simon Lind Fischer står bag, skriver Jyllands-Posten.

”Deleøkonomi opstod i forlængelse af finanskrisen, hvor det gav god mening at begynde at udnytte nogle ressourcer, som man ikke tidligere havde brugt - som f.eks. at leje børnenes værelser ud, når de er flyttet hjemmefra osv. Det var et meget økonomisk rationale, men den nyeste forskning viser, at drivkraften for langt de fleste er selve oplevelsen ved at leje ud,” fortæller Simon Lind Fischer.

Ifølge Simon Lind Fischer udlever en stor del af Airbnbudlejerne desuden en drøm om at have deres egen forretning.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Airbnb lancerer dyrevenlig oplevelseskategori

Dyreoplevelser er mere end bare en selfie med en hund eller en kattevideo på nettet. Derfor vil Airbnb bringe dyr og mennesker tættere sammen med en ny kategori i deres oplevelsesunivers, skriver Skift.com.

Trend: Tiltræk gæster gennem deres DNA

Det har aldrig været nemmere at finde ud af, hvor man nedstammer fra. En simpel DNA-test kan afsløre personers rødder og give den enkelte indsigt i, hvilke etniciteter de i virkeligheden bærer rundt på. Genkortlægnings-virksomheden 23andme er blot én af de førende virksomheder inden for dette område og de har indgået et samarbejde med Airbnb.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne