Airbnb-værter er i højere grad drevet af lysten til at få en oplevelse med andre end af den økonomiske gevinst ved at udleje et værelse. De oplever også en glæde ved at udnytte ressourcer, som ellers ikke bliver benyttet.  Sådan lyder en af konklusionerne i et endnu ikke afsluttet forskningsprojekt om Airbnb og deleøkonomi, som projektleder og forsker ved Erhvervsakademi Dania Simon Lind Fischer står bag, skriver Jyllands-Posten.

”Deleøkonomi opstod i forlængelse af finanskrisen, hvor det gav god mening at begynde at udnytte nogle ressourcer, som man ikke tidligere havde brugt - som f.eks. at leje børnenes værelser ud, når de er flyttet hjemmefra osv. Det var et meget økonomisk rationale, men den nyeste forskning viser, at drivkraften for langt de fleste er selve oplevelsen ved at leje ud,” fortæller Simon Lind Fischer.

Ifølge Simon Lind Fischer udlever en stor del af Airbnbudlejerne desuden en drøm om at have deres egen forretning.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

Fortsat stigning i Airbnb-udlejningen

AirBnb har gjort det almindeligt at udleje boliger til turister og med en lovændring pr. 1. maj sidste år, blev der sat nye og ganske lempelige regler for det, også skattemæssigt. Det skabte en del bekymring for, om udlejningen skulle gå helt grassat, med det til følge af at almindelige boliger i praksis blev konverteret til ferieboliger, skriver Min-Andelsbolig.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne