Airbnb-værter er i højere grad drevet af lysten til at få en oplevelse med andre end af den økonomiske gevinst ved at udleje et værelse. De oplever også en glæde ved at udnytte ressourcer, som ellers ikke bliver benyttet.  Sådan lyder en af konklusionerne i et endnu ikke afsluttet forskningsprojekt om Airbnb og deleøkonomi, som projektleder og forsker ved Erhvervsakademi Dania Simon Lind Fischer står bag, skriver Jyllands-Posten.

”Deleøkonomi opstod i forlængelse af finanskrisen, hvor det gav god mening at begynde at udnytte nogle ressourcer, som man ikke tidligere havde brugt - som f.eks. at leje børnenes værelser ud, når de er flyttet hjemmefra osv. Det var et meget økonomisk rationale, men den nyeste forskning viser, at drivkraften for langt de fleste er selve oplevelsen ved at leje ud,” fortæller Simon Lind Fischer.

Ifølge Simon Lind Fischer udlever en stor del af Airbnbudlejerne desuden en drøm om at have deres egen forretning.

Læs hele historien her.

Har du fået læst?

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA: ”Politikere har knap taget første skridt med Airbnb-lov”

Den nye Airbnb-lovgivning skaber langtfra lige konkurrence mellem hoteller og Airbnb-udlejere. Sådan lyder det fra HORESTA-direktøren Katia K. Østergaard i et debatpanel på netmediet Altinget.dk, hvor blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen og Airbnbs landeansvarlige er blevet inviteret til at deltage.

HORESTA-medlemmer præsenterede minister for erhvervets udfordringer

Hvad fylder hos de virksomhedsledere og forretningsindehavere, som driver hoteller, restauranter, catering- og rengøringsvirksomheder i Danmark? Det fik økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille et stærkt indtryk af, da HORESTA havde inviteret til rundbordssamtale.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne