Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i november faldt med 600 fuldtidspersoner, og at en stor andel af de danske virksomheder må begrænse produktionen, fordi de mangler medarbejdere. Udviklingen understreger behovet for, at en kommende regering leverer politiske løsninger på den tiltagende mangel på medarbejdere.

”De nye tal tydeliggør det, vi allerede ved. Manglen på arbejdskraft er den største trussel mod fortsat fremgang i Danmark. Hvert halve år er der 30.000 stillinger, som aldrig bliver besat, fordi virksomhederne ganske enkelt ikke kan finde kvalificerede medarbejdere”, siger Erik E. Simonsen, underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), og fortsætter:

”Vi er netop gået ind i et valgår. Uanset hvilken farve den nye regering får, så er den nødt til at levere svar på, hvordan vi løser manglen på arbejdskraft. Det er ganske enkelt en bunden opgave, siger Erik E. Simonsen.

3F og HORESTA støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft eller udnytter den såkaldte beløbsgrænse, der tillader virksomheder at indhente arbejdskraft fra lande uden for EU ved en månedsløn på 35.582 kroner eller derover. Sådan lyder det nu fra både fagforbundet 3F og HORESTA i Fagbladet 3F.

Ibyen-redaktør: ”Vi har et problem, vi er nødt til at tale om”

Ved du, hvem der lavede maden, da du spiste ude forleden? Hvem der tog opvasken, da du igen havde ædt dig igennem 7 serveringer for 285 kroner? Hvem der rullede dine makiruller? Og hvem der bragte din takeaway til døren? Sådan spørger Politikens redaktør Morten Hjortshøj.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne