Danskerne bruger langt flere penge på at gå ud at spise end for bare få år siden. I perioden 2014-2017 er den samlede omsætning i restaurationsbranchen vokset med betragtelige 20,5 procent. Det viser en analyse fra revisionsfirmaet Deloitte, som har analyseret regnskaberne fra 3.787 danske restaurationsvirksomheder, skriver FødevareFokus.

Lars Bjerregaard er madskribent og tidligere madanmelder for Information. Han har også læst Deloittes analyse, men den har bekræftet hans bange anelser. Tømmermændene efter åbningsfesten kommer til at slå igennem i det kommende år.

”Jeg forudser en masse lukninger i 2019, og det kommer til at gøre ondt på branchen og os, der elsker den. Der er ingen logik i, at det kan blive ved sådan her. Den omsætningsstigning, der har været i branchen, har tiltrukket mange, og jeg tror også, at der er en romantik omkring det at åbne en restaurant, som overhovedet ikke har rod i virkeligheden. Det er ildsjælsdrevet og sindssygt hårdt arbejde”, siger Lars Bjerregaard, som forudser, at de store vil blive større, mens de små vil forsøge at vokse.

Læs hele historien på Fødevarefokus.dk.

Har du fået læst?

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne