Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Danskerne bruger langt flere penge på at gå ud at spise end for bare få år siden. I perioden 2014-2017 er den samlede omsætning i restaurationsbranchen vokset med betragtelige 20,5 procent. Det viser en analyse fra revisionsfirmaet Deloitte, som har analyseret regnskaberne fra 3.787 danske restaurationsvirksomheder, skriver FødevareFokus.
Lars Bjerregaard er madskribent og tidligere madanmelder for Information. Han har også læst Deloittes analyse, men den har bekræftet hans bange anelser. Tømmermændene efter åbningsfesten kommer til at slå igennem i det kommende år.
”Jeg forudser en masse lukninger i 2019, og det kommer til at gøre ondt på branchen og os, der elsker den. Der er ingen logik i, at det kan blive ved sådan her. Den omsætningsstigning, der har været i branchen, har tiltrukket mange, og jeg tror også, at der er en romantik omkring det at åbne en restaurant, som overhovedet ikke har rod i virkeligheden. Det er ildsjælsdrevet og sindssygt hårdt arbejde”, siger Lars Bjerregaard, som forudser, at de store vil blive større, mens de små vil forsøge at vokse.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
Jysk restaurant ryddede bordet ved Årets Kok og Årets Tjener 2024
17-03-2024
-
Få 10.000 kroner til styrkelse af den mentale sundhed på jobbet
15-03-2024
-
Hoteller og restauranter får lov til at afvise 1000-kronesedler ved små køb
15-03-2024
-
Sebastian er klar til at repræsentere Danmark til Bocuse d’Or Europe
15-03-2024
PRESSEKLIP
-
Foodora tester levering med drone i Sverige
15-03-2024
-
Tivoli slog atter egen omsætningsrekord i 2023
15-03-2024
-
Hilton køber lille boutiquehotelkæde for milliardsum
15-03-2024
-
Zleep Hotels skal have endnu et europæisk hotel
17-03-2024
-
Restaurant Bouillon finder ny direktør
15-03-2024
-
Ny kæmpe forlystelse i Tivoli
15-03-2024
-
Ny campingform udfordrer klassisk campingkultur
17-03-2024