Kompas Aalborg Hotel i Aalborg er blevet mærket med turismens miljømærke, Green Key. Det tidligere Sømandshjem er netop blevet renoveret samt energi- og miljøforbedret med nyt receptionsområde og udbygget til 111 værelser, skriver Greenkey.dk.

Hotellet slutter sig til en række andre hoteller i byen med Green Key-certificering. De tæller det nærliggende First Hotel Aalborg, Comwells hotel Hvide Hus og Radisson Limfjorden, som også miljømæssigt har fået et større ansigtsløft.

De fire Green Key hoteller har sammenlagt 651 værelser og med de to Scandic-hoteller i byen er 819 værelser i Aalborg miljømærket. Det er især de større hoteller, som er miljømærket, og det betyder, at 51 % af byens værelser er miljømærkede og en tredjedel, hvis der tælles på antal hoteller.

Har du fået læst?

Hotelmarkedet boomer med mange nye værelser

De danske hoteller var vidner til en overnatningsvækst på over 20 pct. i perioden mellem 2012 og 2016. Til gengæld ændrede den samlede hotelkapacitet sig ikke nævneværdigt. Det sker der dog noget ved de kommende år.

Nye medlemmer strømmer til grøn turismecertificering

Ansvarlighed vægter tungere og tungere, når erhvervs- og ferieturisterne skal vælge både destination, overnatnings- og konferencested. Turismens miljømærke, Green Key, viser vej til de mest bæredygtige i erhvervet og for nyligt er en række nye medlemmer kommet til ordningen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne