I Danmark bruger folk stadig flere penge på at spise ude, og siden 2009 er restaurationsbranchens samlede salg steget med 62 pct. til 45,1 mia. kr. i 2018 mod 27,8 mia. kr. i 2009, skriver FødevareWatch.dk.

Alle regioner er vokset, men det er især Hovedstaden, der har trukket salget op med en stigning på 85 pct. De øvrige regioner er steget 38-54 pct. siden 2009. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Branchens vokseværk har dog også kostet flere konkurser, og antallet er fordoblet på landsplan. Fra 2009 til 2018 er antallet af konkurser vokset fra 250 til 501 om året.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Danske top-restauranter: Det er de bedste kunder

Onsdag kom smørrebrødsrestauranten Bar Rye hurtigt i vælten, da det kom frem, at børn under 12 år ikke er velkomne i biksen. Torsdag kan en række andre, danske restauranter så fortælle, at børn er mere end velkomne hos dem, skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne