Knap halvdelen af gæsterne på de danske Michelin-restauranter i København er udlændinge. Det viser en ny analyse fra HORESTA, der giver indblik i restauranternes omsætning, overskud og betydningen af den første stjerne.

Analysen peger på, at cirka 40 pct. af gæsterne på de københavnske Michelin-restauranter kommer fra udlandet. I forhold til resten af landet er det meget højt. Uden for København er 15 pct. af gæsterne udlændinge.

»Michelin-stjernerne har en kæmpe betydning for Danmarks evne til at tiltrække ressourcestærke gastroturister. Med en stjerne følger en enorm bevågenhed for den enkelte virksomhed, men det er ikke ensbetydende med store overskud. Der er hård konkurrence i toppen af dansk gastronomi, og eventuelle overskud bruges ofte på at forfine driften og yderligere udvikle produktet,« siger HORESTAs adm. direktør Katia K. Østergaard.

Københavns nye lufthavnshotel klar før tid

Med 605 værelser bliver det kommende Comfort Hotel Copenhagen Airport under norske Nordic Choice Hotels det største hotel ved lufthavnen. Det bliver nabo til Clarion-hotellet, der også hører under Nordic Choice, skriver Standby.dk.

Klar til årets Danish Travel Awards

For 24. gang arrangerer STANDBY.dk den årlige Danish Travel Awards, og det sker ved et gallaarrangement i Cirkusbygningen i København. Her vil aftenens konferencierer, TV 2-journalisterne Natasja Crone og Rasmus Tantholdt, i år afsløre vinderne af i alt 20 Danish Travel Awards, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne