København er et yndet turistmål for kinesiske turister. Alene i direkte flyruter mellem Kina og København er der i år en stigning på 88 procent i forhold til 2018, og totalt forventes der i år udbudt 330.000 flysæder på de direkte flyvninger mellem Kina og København.

Wonderful Copenhagen og Københavns Lufthavn vil gerne dele nogle af disse turister med resten af Danmark, og den mulighed har Aalborg Lufthavn allerede sat i gang.

”Undersøgelser viser, at den første bølge af kinesiske turister, der gerne vil se seværdigheder som Den lille Havfrue og Rundetårn, er ved at aftage. Nu kommer der en ny og endnu større bølge af kinesiske turister der vil opleve Danmark. Disse vil jeg klart foreslå at komme Nordjylland, der har masser at byde på. Måske ikke de velkendte seværdigheder, men vi kan tilbyde plads,” siger direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svenden, til standby.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne