Danmarks 6. største forlystelsespark, nordjyske Fårup Sommerland, der sidste år havde cirka 600.000 besøgende, blev årets modtager af Havfrueprisen 2019.

Det var 17. gang med uddelingen af Havfrueprisen. Den går til ”en person eller et firma, der har gjort en hel speciel og prisværdig indsats for danskerne på deres ferie i Danmark,” hedder det blandt andet i servitutterne. Sidste års vinder var Tirpitz-museet i Blåvand.

”At vælge en prismodtager er utrolig svært – for der er mange gode tiltag i Danmark, og bag dem alle står gode og ihærdige kræfter. Vi i Danske Rejsejournalister mener dog, at én aktør har gjort en helt særlig og prisværdig forskel,” sagde Anne-Vibeke Isaksen i sin motivationstale foran de 400 deltagere ved åbningen af Skandinaviens største rejsemesse.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne