I de fleste andels- og ejerboligforeninger er der opbakning til, at det skal være muligt at korttidsudleje sin bolig, når man eksempelvis selv er på ferie. Men ikke i 70 dage om året, som er loftet i den politiske Airbnb-aftale fra foråret 2018, der netop er ved at udmønte sig i et lovforslag, skriver Berlingske.

Sådan lyder konklusionen i en undersøgelse, som Cobblestone Property Management har foretaget. Ejendomsadministrationsselskabet har spurgt 15 af sine ejendomsforvaltere, der tilsammen administrerer 100 ejerboligforeninger og 100 andelsboligforeninger, om foreningernes erfaringer med Airbnb.

”I de fleste foreninger er stemningen, at man støtter ideen om korttidsudlejning, men ønsker færre udlejningsdage end de 70. Mest opsigtsvækkende er det, at to ud af tre andelsboligforeninger, som har forholdt sig til problematikken, har givet adgang til at udleje via Airbnb. Dog i et ret begrænset omfang og med en enkelt undtagelse,” siger adm. direktør Rasmus Juul-Nyholm, Cobblestone, med henvisning til, at en enkelt andelsforening har givet fri adgang.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne