Dansk Industri på Bornholm skriver i et debatindlæg i Bornholms Tidende, at industrien er det vigtigste erhverv på øen. Vigtigere end turismen.

”Selvfølgelig har vi et historisk godt ry som ferieø, og turismen spiller uden tvivl en vigtig rolle. Men jeg vil gerne udfordre et synspunkt, der tit dukker op i debatten; at turismen er øens vigtigste erhverv,” skriver Kenn Kjellberg, der er formand for DI Bornholm.

Han opremser en række tal for industriens betydning for øen, og konkluderer

”Derfor nytter det ikke at tage skyklapper på og kun tale om turisme som Bornholms primære levebrød.”

Pernille Kofod Lydolph, der er adm. direktør i Destination Bornholm, skriver i et efterfølgende indlæg:

”Hvem der er størst, er i virkeligheden uden betydning, for alle erhverv på øen er gensidigt afhængige, og vores afhængighed af hinanden er uomtvistelig”, og videre skriver hun:

”Budskabet fra DI Bornholm var at positionere et erhverv overfor et andet. Mit budskab er: Lad os fokusere på sammen at styrke øen snarere end at gøre op, hvem der er størst. Samarbejde gør stærk og skaber mulighed for at sætte barren endnu højere for Bornholms videre udvikling.”

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne