Dansk Industri på Bornholm skriver i et debatindlæg i Bornholms Tidende, at industrien er det vigtigste erhverv på øen. Vigtigere end turismen.

”Selvfølgelig har vi et historisk godt ry som ferieø, og turismen spiller uden tvivl en vigtig rolle. Men jeg vil gerne udfordre et synspunkt, der tit dukker op i debatten; at turismen er øens vigtigste erhverv,” skriver Kenn Kjellberg, der er formand for DI Bornholm.

Han opremser en række tal for industriens betydning for øen, og konkluderer

”Derfor nytter det ikke at tage skyklapper på og kun tale om turisme som Bornholms primære levebrød.”

Pernille Kofod Lydolph, der er adm. direktør i Destination Bornholm, skriver i et efterfølgende indlæg:

”Hvem der er størst, er i virkeligheden uden betydning, for alle erhverv på øen er gensidigt afhængige, og vores afhængighed af hinanden er uomtvistelig”, og videre skriver hun:

”Budskabet fra DI Bornholm var at positionere et erhverv overfor et andet. Mit budskab er: Lad os fokusere på sammen at styrke øen snarere end at gøre op, hvem der er størst. Samarbejde gør stærk og skaber mulighed for at sætte barren endnu højere for Bornholms videre udvikling.”

Har du fået læst?

Helsingør truer med turismeexit

Et enigt kultur- og turismeudvalg i Helsingør, der repræsenterer et massivt flertal i byrådet, står bag en anbefaling om, at Helsingør Kommune bliver en del af turismesamarbejdet i Wonderful Copenhagen (WoCo), og borgmester Benedikte Kiær (K) skal anbefale de øvrige ejere af VisitNordsjælland i form af kommunerne Halsnæs, Fredensborg, Gribskov og Hillerød, at man i fællesskab lægger sig under WoCo's paraply, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne