Dansk Industri på Bornholm skriver i et debatindlæg i Bornholms Tidende, at industrien er det vigtigste erhverv på øen. Vigtigere end turismen.

”Selvfølgelig har vi et historisk godt ry som ferieø, og turismen spiller uden tvivl en vigtig rolle. Men jeg vil gerne udfordre et synspunkt, der tit dukker op i debatten; at turismen er øens vigtigste erhverv,” skriver Kenn Kjellberg, der er formand for DI Bornholm.

Han opremser en række tal for industriens betydning for øen, og konkluderer

”Derfor nytter det ikke at tage skyklapper på og kun tale om turisme som Bornholms primære levebrød.”

Pernille Kofod Lydolph, der er adm. direktør i Destination Bornholm, skriver i et efterfølgende indlæg:

”Hvem der er størst, er i virkeligheden uden betydning, for alle erhverv på øen er gensidigt afhængige, og vores afhængighed af hinanden er uomtvistelig”, og videre skriver hun:

”Budskabet fra DI Bornholm var at positionere et erhverv overfor et andet. Mit budskab er: Lad os fokusere på sammen at styrke øen snarere end at gøre op, hvem der er størst. Samarbejde gør stærk og skaber mulighed for at sætte barren endnu højere for Bornholms videre udvikling.”

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne