Dansk Industri på Bornholm skriver i et debatindlæg i Bornholms Tidende, at industrien er det vigtigste erhverv på øen. Vigtigere end turismen.

”Selvfølgelig har vi et historisk godt ry som ferieø, og turismen spiller uden tvivl en vigtig rolle. Men jeg vil gerne udfordre et synspunkt, der tit dukker op i debatten; at turismen er øens vigtigste erhverv,” skriver Kenn Kjellberg, der er formand for DI Bornholm.

Han opremser en række tal for industriens betydning for øen, og konkluderer

”Derfor nytter det ikke at tage skyklapper på og kun tale om turisme som Bornholms primære levebrød.”

Pernille Kofod Lydolph, der er adm. direktør i Destination Bornholm, skriver i et efterfølgende indlæg:

”Hvem der er størst, er i virkeligheden uden betydning, for alle erhverv på øen er gensidigt afhængige, og vores afhængighed af hinanden er uomtvistelig”, og videre skriver hun:

”Budskabet fra DI Bornholm var at positionere et erhverv overfor et andet. Mit budskab er: Lad os fokusere på sammen at styrke øen snarere end at gøre op, hvem der er størst. Samarbejde gør stærk og skaber mulighed for at sætte barren endnu højere for Bornholms videre udvikling.”

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

200 år gammelt værtshus er lukket

I mere end 200 år har det været muligt at nyde en kold øl og ryge en smøg på Hvide Lam på Kultorvet nær Nørreport Station i København. Men nu er det slut. Selskabet bag værtshuset er tvangsopløst, og stedet er lukket for nu, skriver EB.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne