I foråret 2018 blev der indgået en politisk aftale om korttidsudlejning gennem deleøkonomiske platforme som Airbnb. Blandt andet vil man indføre et loft på 70 dage, hvis man udlejer gennem en tjeneste, som indberetter til Skat. Ellers er loftet 30 dage, skriver Berlingske.

Den del af aftalen er dog først nu ved at udmønte sig i et lovforslag, som netop har været i offentlig høring. Men til HORESTAs store ærgrelse åbner lovforslaget et smuthul for udlejerne.

”Det er helt galt, når man sætter så højt et loft, at det kun gælder hele boligen og ikke udlejning af værelser. Det gør det endnu mere umuligt at kontrollere, om reglerne om de 70 dage bliver overholdt,” siger Katia Østergaard, administrerende direktør i HORESTA.

Dermed kan en Airbnb-udlejer i princippet leje hele sin bolig ud i op til de 70 dage og så resten af året leje et værelse ud gennem platformen, påpeger hun.

Læs hele historien her.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

HORESTA til Folkemødet: Her er debatterne

Folkemødet er Danmarks politiske festival, og HORESTA tager denne uge organisationens mærkesager med til Allinge for at sætte fokus på erhvervets rammevilkår og potentiale. I en række debatter vil repræsentanter fra HORESTA blandt andet debattere skatteforhold, kvinder i kokkefaget, taxikørsel, vilkårene for danske attraktioner og meget mere.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne