Airbnb tjente penge i 2018 på turister og privates udlejning. Det fortæller virksomheden i en memo, som erhvervsmediet Bloomberg deler.

Talspersonen vil ikke dele det præcise tal, men fortæller, at det overgår de 93 mio. dollars, som virksomheden lavede før skat i 2017. Forrige år havde virksomheden en omsætning på 2,6 mia. dollars.

Airbnb har i dag en anslået værdi på 31 mia. dollars, og virksomhedens CEO Brian Chesky har fortalt, at virksomheden bliver børsnoteret inden 2020, hvor nogle ansattes medarbejderaktier udløber.

Ved udgangen af første kvartal vil Airbnb have håndteret mere end 500 millioner gæsteankomster siden stiftelsen i 2008. Portalen har flere end 250 mio. brugeranmeldelser.

Læs hele historien her.

Aftale om Airbnb-udlejning er historisk

Gennem mange år har Airbnb fået fuldstændig frie rammer til at lade forretningen vokse på det danske marked. Under dække af at der er tale om deleøkonomi, har man skabt sig et unikt råderum, der stort set har været uden regulering.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Kassemester: Sådan driver man 80 spisesteder på Roskilde Festival

I disse dag blæser musikken for 130.000 glade gæster på årets Roskilde Festival. Over 80 madboder og restauranter sørger for, at festivalgængernes sult og tørst bliver stillet i en fart. Det kræver logistik, hastighed og mange hænder, fortæller Lasse Peters, direktør for OnlinePOS, som leverer kassesystemet til alle festivalens spisesteder.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne