Børsen har kåret landets gazellevirksomheder i 2018. Og af de i alt 2.099 gazeller finder man 73 gazeller i hotel- og restaurationsbranchen fordelt over hele landet. Det svarer til 3,5 procent af det samlede antal gazeller i Danmark. Hele 43 procent af gazellerne i hotel- og restaurationsbranchen er restauranter.

Antallet af gazellevirksomheder i hotel- og restaurationsbranchen i forhold til sidste år er faldet med 6 virksomheder svarende til et fald på 7,6 procent. Til sammenligning var der blandt alle landets gazeller en vækst på fem procent.

”Der er ingen tvivl om, at hoteller og restaurationer har nydt godt af det igangværende opsving. Faktisk viser målinger, at blandt alle brancher har jobvæksten været størst i restaurationsbranchen. Trods det er der knap så mange gazeller i hotel- og restaurationsbranchen – til gengæld har de flere ansatte end tidligere. At hoteller og restaurationer ikke fylder så meget på årets gazelleliste skal nok ses i lyset af, at der særligt i restaurationsbranchen løbende er en stor udskiftning blandt virksomhederne, hvorved virksomhederne ikke i mange tilfælde ikke har fire regnskabsår bag sig, og dermed ikke er med i opløbet om at blive Børsen Gazelle. Men til trods for, at sektoren ikke fylder så meget på gazellelisten, så kan indeværende opsving i høj grad karakteriseres som det lille luksusopsving – hvor det tidligere opsving var fladskærmsopsvinget,” udtaler Steen Bocian, cheføkonom på Børsen.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Nu åbner hotels gastronomiske fyrtårn

Indretningen af Hotel Alsiks nye restaurant, Syttende, er ganske som restaurantens køkken – helt uden dogmer. Materialer, møblement og service er af bedste kvalitet, men der er ingen krav til hverken designtradition eller ophav. Resultatet er den hyggelige minimalisme, der fremover skal være den fysiske ramme om Jesper Kochs gastronomiske vision.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne