582 kinesere. Så mange var sidste år ansat på en arbejdsplads i den danske restaurationsbranche på den såkaldte beløbsordning, skriver DR.

Beløbsordningen kræver, at personer, der kommer fra et ikke EU-land, tjener mindst 35.500 kroner om måneden, før de må tage et arbejde i Danmark. Et højt beløb for en kinesisk kok eller rengøringshjælper, synes integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Enten er der frygteligt mange højtlønnede kinesiske kokke, eller også er der noget her, der ikke hænger sammen, lyder det fra ministeren.

HORESTAs adm. direktør, Katia Østergaard, kommenterer:

”Man kan utrolig hurtigt få et fingerpeg om, hvor det er fuldstændigt urealistisk, at der skulle gå kinesiske kokke rundt til så høje lønninger. Ved at kigge på nøgletallene får man hurtigt en indikation på, om noget virker til at foregå på ordnede forhold, siger Katia Østergaard.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne