Husejerne i Lolland Kommune skal have lov til at udleje deres helårsbolig op til 100 dage om året. Det er effekten af et forslag, der i øjeblikket er på vej gennem det politiske system og foreløbig er indstillet til vedtagelse af kommunens tekniske udvalg, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

HORESTAs formand i Region Sjælland, Allan Hansen, Maribo, mener, at de 100 dage er en dårlig ide.

”På den måde vil man lade private tage markedsandele fra den etablerede del af branchen”, siger Allan Hansen og henviser til, at den blandt andet er underlagt regler om brandsikkerhed, moms og afgifter og forpligtelser i forhold til at skaffe uddannelsespladser til branchen.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Beskyldning: Airbnb er gift for boligmarkedet

Huslejerne er rekordhøje, mens der kun bliver bygget nyt i beskedent omfang. I mange slesvig-holstenske regioner er boligmarkedet ekstremt anspændt. Samtidig eksploderer aktiviteterne med udlejningsplatforme som Airbnb, Wimdu eller 9flats, hvor private tilbyder udlejning af ferieboliger som alternativ til hoteller, skriver Jydske Vestkysten.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne