Fem hoteloperatører i Esbjerg har udformet en kraftig advarsel til Plan & Miljøudvalget i forbindelse med, at Folketinget før sommerferien har vedtaget en ny lov, der lader kommunerne selv beslutte, hvor mange dage helårsboliger må udlejes årligt, skriver JV.dk.

Indtil videre har der været en grænse på 70 dage, men nu åbner loven for, at kommunerne kan tillade udlejning af helårsboliger i op til 100 dage årligt. Det har sat hoteloperatørerne i alarmberedskab, og den sag skal Plan & Miljøudvalget se på tirsdag.

De fem hoteller i Esbjerg har udarbejdet en samlet svarskrivelse, der argumenterer for en pure afvisning af muligheden for at hæve udlejningsperioden i helårsboliger i Esbjerg Kommune - de nævner blandt andet dårligere konkurrencevilkår for lokale virksomheder, at det vil koste lokale arbejdspladser samt skade turismen i Esbjerg Kommune. Derudover gør de opmærksom på, at smuthullerne i loven allerede bruges flittigt.

De fem hoteller, hvis repræsentanter har indgivet et samlet, kritisk høringssvar, er ECH Park, Hotel Scandic, CABINN Esbjerg, Hotel Britannia og Hjerting Badehotel.

Læs mere om historien her.

Stor rekrutteringsdag hos Radisson RED Aarhus

I slutningen af første kvartal får Radisson RED danmarkspremiere, når det internationale livsstilshotel-brand åbner i Aarhus. Hotellet er det første af sin slags i hele Norden.

Postterminalen i Odense kan blive til hotel

Ifølge Fyens.dk er Park Street Nordicom i forhandling med både hotel og tech-virksomheder, der kan blive kommende lejere i postterminalbygningen i Odense. Dele af bygningen formentlig rives ned, skriver avisen ifølge ByensEjendom.dk.

124-årigt Herning-hotel skifter navn

Kort før jul fortalte hoteldirektør Poul Müller fra Hotel Corona i Herning Folkeblad, at hotellet kort inde i det nye år ville skifte navn. Det nye navn var ikke helt på plads på det tidspunkt, men det er det nu. Hotellet oplyser i en pressemeddelelse, at det nye navn bliver Herning City Hotel, skriver Herning Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne