Teknik- og Miljøforvaltningen er derfor gået i gang med at etablere de første af i alt 500 p-pladser, som er reserveret til biler med gule nummerplader. Hvis man parkerer på pladserne med en almindelig hvid nummerplade eller en såkaldt papegøjeplade, risikerer man en p-afgift. Erhvervsparkeringspladserne kommer til at ligge over hele byen, men de fleste bliver placeret i centrum af København. 300 af pladserne ligger inden for betalingszonen, og bilisterne skal betale som normalt på pladserne.

'Erhvervsbilisterne skal følge de regler, der i øvrigt gælder for disse pladser. Dvs. at hvis pladsen ligger i en tidsbegrænset zone, så skal man respektere den gældende tidsbegrænsning, og man skal naturligvis betale for at holde på pladsen, ligesom alle andre. Forskellen er blot, at vi med erhvervspladserne giver håndværkere og andre, der har et erhvervsmæssigt ærinde, bedre muligheder for at finde en ledig plads tæt ved deres bestemmelsessted,' forklarer enhedschef Jesper Borch fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

En del af de nye pladser vil kun være forbeholdt biler på gule plader i tidsrummet mellem kl. 7 og 17 på hverdage, mens bestemmelsen på andre pladser gælder hele døgnet. Hvilke regler der gælder for den enkelte plads, vil fremgå af de skilte der bliver sat op. Forvaltningen gået i gang med at etablere de første af de 500 pladser i november måned og forventer, at alle pladserne vil være etableret ved udgangen af 2020. Mange af 200 pladser, som er beliggende i rød zone, vil dog være på plads allerede inden førstkommende weekend.

Har du fået læst?

Danmarks største hotel skal have ny øverste chef

Når alle 1.202 værelser omkring påske er taget i brug er CabInn Copenhagen Danmarks største hotel. Det kan også gøre krav på titlen som Nordens største hotel, da det nuværende, Gothia Towers i Gøteborg, ifølge sin hjemmeside har præcis 1.200 værelser, skriver Standby.dk.

”Hotel” er åbnet i København: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været. Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne