Det er en all time high interesse for ferie i Danmark fra tyskerne. For første gang har interessen for at holde ferie på den danske østkyst overhalet interessen for at holde ferie på den danske vestkyst. Det viser resultater fra VisitDenmarks rapport ”Det Tyske Kystpotentiale.”

”Vi begynder at se resultaterne af det arbejde, der er gjort fra danske østkyst destinationers, attraktioners og overnatningssektorens side de seneste år. Sammen har vi over en årrække fået skabt et brand i markedet: ”Die Dänische Ostsee”, siger VisitDenmarks markedschef i Tyskland, Mads Schreiner.

Direktør for Visit SydSjælland-Møn Martin Bender tilføjer:

”Årsagen til at Østdanmark tidligere haltede efter Vestkysten, i forhold til at vække de tyske turisters interesse, handlede primært om, at vi var for beskedne og for uambitiøse i vores fortælling om Østdanmarks kyst og naturoplevelser. Nu er vi i gang og tyskerne kan glæde sig, vi har verdens bedste ferieoplevelser og de er hjerteligt velkomne.”

Har du fået læst?

Forsker: ”Hvordan undgår vi, at turismen bliver ‘ond’?”

De nye tendenser med en voksende middelklasse, der kan og vil rejse for at ‘spilde tiden’, stiller helt nye krav til styring og håndtering af dansk turisme. Tiden må nu være mere end moden til, at kommunerne gør alvor af at få lavet ‘sammenhængende turistpolitiske redegørelser’, der tager den langsigtede globale turisme udvikling alvorligt i et bæredygtigt perspektiv, skriver Peter Kvistgaard, turisme- og oplevelsesforsker, Ph.D. på Turisme.nu.

Turismens Vækstråd: Bæredygtig turisme sker i fællesskab

Regeringen har høje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark. I 2030 skal vi have nedbragt CO2-udledningen med 70 pct. Men hvordan får vi sikret en bæredygtig turismedagsorden, således at det bliver en fordel og ikke bliver en økonomisk byrde for det danske turisme- og oplevelseserhverv at bidrage til den grønne omstilling?

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne