Flere pædagoger, mere uddannelse og flere sygeplejersker. Det nye politiske flertal på Christiansborg har masser af idéer til at bruge penge, skriver Børsen.

Og derfor er det helt afgørende hurtigt at få åbnet for mere udenlandsk arbejdskraft. Det fastslår De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, i forbindelse med partiets sommergruppemøde onsdag.

"Selvfølgelig skal pengene passe. Og derfor må vi også sørge for hurtigst muligt at få åbnet for den udenlandske arbejdskraft, der bidrager til statens indtægter fra første dag," siger Morten Østergaard og betegner det som et "konkret krav" til de forestående finanslovsforhandlinger.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Helsingør: ”Nej tak til 100 dages fri udlejning af boliger”

Som resultat af en lov, der trådte i kraft i foråret, kan hver enkelt kommune nu beslutte, hvorvidt det skal være lovligt at hæve grænsen for, hvor mange dage om året ejere af helårshuse kan udleje deres ejendomme til ferie- og turismeformål om året.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne