De udenlandske gæster er ifølge flere danske turismeforskere så mange i Indre København, at der er tale overturisme. En overturisme, som Københavns Kommune ikke gør nok ved, lød kritikken mandag i Jyllands-Posten.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (AL), understregede, at man ikke bør se turismen som et problem, og at hun ikke kommer til at arbejde for mere regulering. Men andre partier i Borgerrepræsentationen anerkender, at der kan være et problem under opsejling.

”Som fremtidsudsigterne ser ud, er der et klart behov for, at vi regulerer det sådan, at turismen og det almindelige liv i byen kan foregå fornuftigt. Grundlæggende synes jeg, at København skal være en åben by, men jeg anerkender også de problemstillinger, der er i f.eks. indre by,” siger SF's gruppeformand i Borgerrepræsentationen, Klaus Mygind.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

”Hotel” er åbnet i København: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været. Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt, skriver MigOgKbh.dk.

Kendiskok udvider med kebabshop

Umut Sakarya går lidt andre veje end de klassiske flæskestegs-koncepter og udvider nu “imperiet” med en kebabshop. Den kommer til at hedde Guldkebab by Guldkroen, og åbner som en pop up 14. februar og frem til sommerferien på Nørrebro, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne