Mange steder i vores landsdel er det svært at få en taxa, når der er brug for en, skriver Andreas Steenberg, transportordfører, medlem af Folketinget for Radikale Venstre, i et læserbrev i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

”Det hæmmer både udviklingsmulighederne i turismen, på kroer, hoteller og andre steder, men det er også træls, at man ikke få en vogn hjem fra byfest, bytur, bryllup og andet. Den nye taxalov virker ikke efter min mening. Landdistrikternes udfordringer skal tages op, når den nye lov fra 2017 skal evalueres,” lyder det fra folketingspolitikeren.

Læserbrevet kommer i forlængelse af en analyse, som HORESTA har lavet, som viser, at mange steder på landet ikke kan få en taxa.

Andreas Steenberg mener, at blandt andet skyldes, at det er meget dyrt at starte og drive virksomhed: Man skal stille 500.000 kroner for at starte op. Dernæst 40.000 per bil og hertil omkostninger til taxameter, selve bilen med videre.

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne