Der er uenighed mellem turismeforskere og turismebranchen om København lider af overturisme. Sidste år havde byen over ni millioner overnatninger på hotellerne – og ifølge tal fra Wonderful Copenhagen forventes tallet næsten fordoblet i 2030, skriver Standby.dk.

Annette Hyldebrandt, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA, siger til STANDBY.dk:

”Der er ingen tvivl om, at der visse steder på året få steder i Danmark er mange turister. I København arbejder Wonderful Copenhagen med at få turisterne ud til andre dele af København. Generelt er der plads til masser af flere turister i Danmark. I København bygges flere nye hoteller også udenfor den indre by, placeringen af de hoteller er med til at vise, at København er mere end kun Den lille Havfrue og Nyhavn.”

Hun tilføjer, at det ikke er en hjælp for turismeerhvervet, at der er så stor usikkerhed mellem de eksperter, der udtaler sig om overturisme. Det er et problem, at man ikke kigger på dette med de samme briller. Debatten er følelsesbaseret, vi synes den mangler fakta.

Læs hele historien her.

Stor rekrutteringsdag hos Radisson RED Aarhus

I slutningen af første kvartal får Radisson RED danmarkspremiere, når det internationale livsstilshotel-brand åbner i Aarhus. Hotellet er det første af sin slags i hele Norden.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

”Hotel” er åbnet i København: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været. Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne