Der er uenighed mellem turismeforskere og turismebranchen om København lider af overturisme. Sidste år havde byen over ni millioner overnatninger på hotellerne – og ifølge tal fra Wonderful Copenhagen forventes tallet næsten fordoblet i 2030, skriver Standby.dk.

Annette Hyldebrandt, chef for turisme- og oplevelsesøkonomi i HORESTA, siger til STANDBY.dk:

”Der er ingen tvivl om, at der visse steder på året få steder i Danmark er mange turister. I København arbejder Wonderful Copenhagen med at få turisterne ud til andre dele af København. Generelt er der plads til masser af flere turister i Danmark. I København bygges flere nye hoteller også udenfor den indre by, placeringen af de hoteller er med til at vise, at København er mere end kun Den lille Havfrue og Nyhavn.”

Hun tilføjer, at det ikke er en hjælp for turismeerhvervet, at der er så stor usikkerhed mellem de eksperter, der udtaler sig om overturisme. Det er et problem, at man ikke kigger på dette med de samme briller. Debatten er følelsesbaseret, vi synes den mangler fakta.

Læs hele historien her.

Asiatisk hotelkæde vil opføre luksushotel i Grønland

En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk. Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne, fortæller Standby.dk.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.

Ny restaurant i Carlsberg Byen åbner

Lige ved siden af de to berømte elefanter i Carlsberg Byen ligger Dipylon Hus. Dipylon Hus bliver et moderne kontorhus med åbne etager, skriver MigOgKbh.dk.

SAS forventer et fald i rejselysten næste år

SAS forventer, at rejselysten bliver mindre næste år. Folk vil flyve lidt mindre, og det er medvirkende til, at man i SAS er forsigtig i sin prognose for 2020, selv om selskabet i sidste halvdel af 2019 har haft flere rejsende og har fået mere for billetterne, skriver Jyllands-Posten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne