Norddjurs Kommune og Halmstad Kommune i Sverige har indledt et strategisk samarbejde, der forventes at give et turist- og erhvervsmæssigt løft på begge sider af Kattegat, skriver Jyllands-Posten. 

Samarbejdet er kommet i stand, efter at Stena Line tidligere på året annoncerede, at rederiet over fem år ønsker at fordoble passager- og fragtmængden gennem en ny færgerute mellem Grenaa og Halmstad. 

Stena sejler i dag mellem Grenaa og Varberg, men vil fra næste år ændre ruten, så den i stedet går mellem Grenaa og Halmstad, der ligger 73 km længere mod syd, et træk, som man forventer vil revitalisere færgeforbindelsen over Kattegat og skabe øget trafik.  

Har du fået læst?

Nye tal for de kommende destinationsselskaber

Destinationsselskaberne skal være til at udvikle de lokale destinationer, så Danmark kan være med i den internationale konkurrence om turisterne. For selvom de udenlandske overnatninger i Danmark steg med 3,4 pct. fra 2017 til 2018, går det endnu bedre i en række af de lande, vi normalt sammenligner os med. Både Sverige, Nederlandene, Tyskland og Irland har oplevet en højere vækst end Danmark.

Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne