Iklædt blå jakker går Shane Kenny og hans natteværtskollegaer, der er ansat af Københavns Kommune, to og to rundt som en del af nattelivet i Københavns Indre by ved for eksempel Strøget og Middelalderbyen, skriver DR.

Det har de gjort fredag og lørdag nat fra marts til juni. Deres opgave er at holde larmen på et nogenlunde niveau, anvise hvor der er toiletter, så porte og butiksvinduer slipper for at fungere som urinaler og minde nattelivsgæster om, at pizzabakker og kebabpapir skal i skraldespanden og ikke smides på gaden.

Både politikere, politi og HORESTA er meget tilfredse med natteværternes indsats. Forsøgsordningen er blevet forlænget resten af året, og politiet og Horesta ønsker sig en permanent ordning.

”Vi er meget positive over for det. De kan gå ind i situationer, inden de tilspidser og udvikler sig og fungere proaktivt, så de på en stille og rolig måde dæmper gemytterne”, siger Jesper Bengtson, regionschef hos HORESTA.

Hør indslaget her på DR P4 København efter (1:05).

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Alternativet vil afskaffe rødt kød i kommune

Hakkebøffer, kødsovs og lammegryde skal ikke længere stå på menuen i københavnske børnehaver, i skolemaden eller i kommunens kantiner. Det forslår Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde fra Alternativet, skriver Politiken.

Blog: Tak for invitationen, Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen sendte tirsdag en bred invitation ud til et samarbejde om en grøn klimaplan til alle de store brancher, der har bragt landet frem. Herunder turisme- og oplevelseserhvervet. "Tak for invitationen, som vi meget gerne tager imod", siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne