Når det handler om anløbshavne for krydstogtskibe i Østersøområdet, er København en af de helt store spillere sammen med Stockholm, Helsinki, Skt. Petersborg og Tallinn. Men krydstogtskibene og deres passagerer er en stor indtjeningskilde ikke alene for de fem; danske havne tjente sidste år 1,6 milliarder kroner på krydstogtgæster, skriver Politiken.

Havnene i Aalborg, Aarhus, Bornholm, Fredericia, Helsingør, Hundested, Kalundborg og Skagen modtog sammen med København 1,1 million krydstogtgæster i 2018, hvilket er ny rekord.

København alene modtog 868.000 krydstogtgæster ifølge CruiseCopenhagen, som er et landsdækkende netværk med over 60 organisationer og firmaer i krydstogtindustrien.

Antallet af krydstogtgæster i hovedstaden forventes i år at stige til omkring 980.000 fordelt på 350 skibe.

Har du fået læst?

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Her er Nordens største lufthavne - ét land dykker

Trods en opbremsning i væksten er Københavns Lufthavn fortsat den største i Norden. Lufthavnen i Kastrup havde godt 30,2 mio. rejsende sidste år og topper listen over de største nordiske lufthavne med solid afstand til Oslo og Stockholm, skriver Finans.dk.

Skagen og Sæby har Danmarks gladeste gæster

En ny undersøgelse fra Dansk Kyst- og Naturturisme har kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37 danske kystferiebyer, og resultatet er netop offentliggjort: Skagen kommer ud på en suveræn førsteplads og samtidig høster Sæby en lige så flot 2. plads.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne