Københavns hoteller skriger på arbejdskraft, skriver Berlingske. Hovedstadsområdet vil i 2021 have 40 procent flere hotelværelser end i dag. Det kræver gæster, men først og fremmest kræver det arbejdskraft; rengøringsfolk, receptionister, teknikere, koordinatorer ... Listen over muligheder er lang. Men allerede nu er mangel på ansatte en betydelig årsag til hovedpine hos flere hoteldirektører, siger HORESTA.

HORESTA har allerede et samarbejde med Københavns Kommune om at skaffe medarbejdere. Kommunen har blandt andet haft sagsbehandlere i praktik ude i hotelbranchen for at give dem en idé om, hvad det vil sige at arbejde på et hotel. Hotellerne har i øvrigt faste kontaktpersoner ved kommunen, som sender ledige fra jobcentret mod jobs på hotellerne.

Men desværre får mange ledige aldrig præsenteret mulighederne, og Berlingskes journalist matchede fire ledige med en medbragt hoteldirektør foran jobcenteret.

”Det er ærgerligt at høre, at de ledige ikke er blevet henvist til hotelbranchen under deres forløb i jobcentret, men det er ikke det, der er politisk besluttet eller som er vores mål,” siger Lise Valentin Bayer, som er jobcenterchef hos København Kommune..

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

Politisk plan: Alle turistbusser skal ud af København

Først skal de ud af Indre By, og senere skal de måske også ud af Vesterbro og Østerbro. To partier og to borgmestre i København har fået nok af de mange turistbusser med amerikanere, kinesere, italienere og andet godtfolk, der er kommet langvejs fra for at drikke øl i Nyhavn, se Den lille Havfrue og hænge ud på Strøget, skriver Berlingske.

Bæredygtighed: Hvem viser vejen i erhvervet?

Alle virksomheder i branchen tænker i dag bæredygtighed ind i de daglige rutiner - fra den største hotelkæde til den mindste restaurant. Men hvordan inspirerer vi som branche hinanden til at tage de næste skridt på en måde, der passer naturligt ind i den overordnede strategi eller den daglige drift?

Alternativet vil afskaffe rødt kød i kommune

Hakkebøffer, kødsovs og lammegryde skal ikke længere stå på menuen i københavnske børnehaver, i skolemaden eller i kommunens kantiner. Det forslår Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde fra Alternativet, skriver Politiken.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne