Københavns hoteller skriger på arbejdskraft, skriver Berlingske. Hovedstadsområdet vil i 2021 have 40 procent flere hotelværelser end i dag. Det kræver gæster, men først og fremmest kræver det arbejdskraft; rengøringsfolk, receptionister, teknikere, koordinatorer ... Listen over muligheder er lang. Men allerede nu er mangel på ansatte en betydelig årsag til hovedpine hos flere hoteldirektører, siger HORESTA.

HORESTA har allerede et samarbejde med Københavns Kommune om at skaffe medarbejdere. Kommunen har blandt andet haft sagsbehandlere i praktik ude i hotelbranchen for at give dem en idé om, hvad det vil sige at arbejde på et hotel. Hotellerne har i øvrigt faste kontaktpersoner ved kommunen, som sender ledige fra jobcentret mod jobs på hotellerne.

Men desværre får mange ledige aldrig præsenteret mulighederne, og Berlingskes journalist matchede fire ledige med en medbragt hoteldirektør foran jobcenteret.

”Det er ærgerligt at høre, at de ledige ikke er blevet henvist til hotelbranchen under deres forløb i jobcentret, men det er ikke det, der er politisk besluttet eller som er vores mål,” siger Lise Valentin Bayer, som er jobcenterchef hos København Kommune..

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

App viser vej til økologiske spisesteder

I 2019 har Fødevarestyrelsen fejret 10-året for Det Økologiske Spisemærke med både nyt grafisk design og landsdækkende forbrugerkampagne. Et af kampagnens budskaber har været at sætte spot på appen ”Økologiske Spisesteder”, der viser vej til restauranter, cafeer og hoteller med Det Økologiske Spisemærke.

Hotelkæde beholder særpris i Danmark

Tirsdag aften modtog Scandic prisen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion (inddragelse i et fællesskab eller en sammenhæng, red.), skriver Standby.dk

Hoteller er en rigtig god forretning i Billund

At antallet af overnatninger i Billund kommune over en ti-årig periode er steget med svimlende 189 pct., er et tydeligt tegn på, at det er en god forretning at drive hotel i Billund. Det mener direktør i Billund ErhvervsFremme, Hans Peter Folmann, ifølge BillundOnline.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne