Siden 2013 er antallet af belgiske og hollandske overnatninger i Danmark i juni, juli og august steget med 58 procent. I samme periode er antallet af udenlandske overnatninger i sommermånederne generelt steget med 18 pct., skriver DR.

Ifølge Jørgen Eivind Olesen, der er professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, er klimaforandringerne en væsentlig årsag til, at flere sydeuropæere vælger Danmark og andre lande i nord.

”Det bliver så tørt og varmt i Sydeuropa om sommeren, at selv sommerturismen tager skade af det. I Nordeuropa får vi også en opvarmning, men den er ikke så kraftig som i syd”, siger han.

Selv når hedebølgerne ikke rammer, er somrene generelt blevet varmere. I juni, juli og august er gennemsnitstemperaturen i Danmark steget med mellem halvanden og to grader siden 1950, mens den er steget lidt mere i Sydeuropa.

Har du fået læst?

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne