Siden 2013 er antallet af belgiske og hollandske overnatninger i Danmark i juni, juli og august steget med 58 procent. I samme periode er antallet af udenlandske overnatninger i sommermånederne generelt steget med 18 pct., skriver DR.

Ifølge Jørgen Eivind Olesen, der er professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, er klimaforandringerne en væsentlig årsag til, at flere sydeuropæere vælger Danmark og andre lande i nord.

”Det bliver så tørt og varmt i Sydeuropa om sommeren, at selv sommerturismen tager skade af det. I Nordeuropa får vi også en opvarmning, men den er ikke så kraftig som i syd”, siger han.

Selv når hedebølgerne ikke rammer, er somrene generelt blevet varmere. I juni, juli og august er gennemsnitstemperaturen i Danmark steget med mellem halvanden og to grader siden 1950, mens den er steget lidt mere i Sydeuropa.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne