Siden 2013 er antallet af belgiske og hollandske overnatninger i Danmark i juni, juli og august steget med 58 procent. I samme periode er antallet af udenlandske overnatninger i sommermånederne generelt steget med 18 pct., skriver DR.

Ifølge Jørgen Eivind Olesen, der er professor ved Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet, er klimaforandringerne en væsentlig årsag til, at flere sydeuropæere vælger Danmark og andre lande i nord.

”Det bliver så tørt og varmt i Sydeuropa om sommeren, at selv sommerturismen tager skade af det. I Nordeuropa får vi også en opvarmning, men den er ikke så kraftig som i syd”, siger han.

Selv når hedebølgerne ikke rammer, er somrene generelt blevet varmere. I juni, juli og august er gennemsnitstemperaturen i Danmark steget med mellem halvanden og to grader siden 1950, mens den er steget lidt mere i Sydeuropa.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne