Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmarks største hotelkæde Scandic har netop besluttet, at al kylling, der serveres hos hotelkædens 26 restauranter, skal være dansk. Det oplyser koncernen til FødevareWatch.

Scandic har et årligt forbrug på omkring 45 ton kylling og vurderer, at det tidligere har været under en fjerdedel, der kom fra Danmark.

Initiativet vil blive implementeret inden udgangen af 2019. Det fremgår ikke, hvad konverteringen kommer til at koste for Scandic.

Scandics beslutning glæder Landbrug & Fødevarer. Organisationen estimerer, at kylling er en af de kategorier, hvor helt op mod 70-80 pct. af dét kød, der sælges på de danske restauranter, hoteller og kantiner, stammer fra udlandet. Det gælder ikke mindst frossen kylling fra lande som Thailand og Brasilien.

Momsdebat blusser også op i nabolande

I Norge presser politikere på for at sænke momsen på fødevarer forud for valget. Store dagligvarekæder erklærer sig villige til at sænke priserne, hvis momslettelser bliver en realitet.

Log ind