For at styrke strømmen af gods og passagerer mellem Sverige til Danmark, lancerer rederiet Stena Line nu en ny rute mellem Grenaa og Halmstad. Ruteåbningen er en omlægning af den eksisterende rute fra Varberg og sker for at opnå et større trafikgrundlag med livlige Halmstad som omdrejningspunkt.

Ruteåbningen er en del af en større satsning for at løfte passagertrafikken til Jylland og for at skabe en sydlig korridor for godstransport mellem Danmark og de andre skandinaviske lande. Ambitionen er at fordoble de nuværende 38.000 årlige godsenheder og 150.000 passagerer på ruten Grenaa-Halmstad.

”Ved at åbne endnu en flydende motorvej over Kattegat tilgodeser vi den kraftigt øgede godstrafik gennem Danmark. Vi ser ruten, som et stærkt alternativ til Storebæltsbroen, og den åbner helt nye muligheder for vognmænd og fragtenheder, der blandt andet kan udnytte køre-hviletiden mere effektivt.  Samtidig rummer området omkring Halmstad et stort antal potentielle gæster, og med Aarhus, Djursland og hele Business Region Aarhus i spidsen er også turismepotentialet enormt,” siger Tony Michaelsen, der er Stena Lines Route Director i Danmark.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne